Februari 22

 

(Ikje) Kar

In mijn straat slingerde al enkele dagen een boodschappenkar van Lidl. Hij deed afwisselend dienst als Formule 1-wagen met achter het stuur kleine versies van Max Verstappen, als aanhangsel achter fietsen, maar hij werd ook omvergeschopt, in het water gegooid en er weer uitgehaald. Na drie dagen haalde ik de kar van straat, zette deze bij mij in de box en belde met de klantenservice van Lidl met de vraag wanneer ze hem konden ophalen. Dat kon wel een week duren. Nee, ze kwamen hem sowieso niet op mijn thuisadres halen. Maar waar dan wel? 'U moet hem weer op straat zetten, want door hem bij u binnen te zetten bent u in overtreding. Wij zien dit als diefstal.'

 

(Quote) Draagvlak

Ons kabinet wringt zich in alle mogelijke bochten om fouten en leugens te maskeren, te vergoelijken of op anderen af te schuiven terwijl het tegelijk steeds lastiger wordt om geloofwaardig te blijven (lees: draagvlak te behouden voor het beleid), vergelijkbaar met de schier onmogelijke taak een tv aan een blinde te slijten.  

 

(Hylcovisie) Machtsgreep

Pas in de afgelopen twee jaar is het mij in volle omvang duidelijk geworden dat de systemen en instituties ons niet dienen (integendeel!) en ernstig met elkaar vervlochten zijn geraakt, de mensheid op ongekende schaal wordt voorgelogen (en diezelfde mensheid om die reden dom gehouden wordt), er een ultieme wereldwijde machtsgreep gaande is en georkestreerde chaos ter afleiding dient.