April 22

 

(Ikje) Fase

Mijn opgewekte en prima puberende kleinzoon van veertien jaar vertelde me dat hij tegenwoordig vaak conflicten heeft met zijn moeder. 'Maar,' zo sprak hij vol vertrouwen, 'dat gaat wel over als mijn moeder door de overgang heen is.'

 

(Quote) Oogkleppen

Zoals mensen met een diploma een tunnelblik kunnen ontwikkelen in hun vakgebied, kunnen mensen zónder diploma zich diezelfde kennis eigen maken zónder oogkleppen op. Zogenaamde leken hoeven daarmee niet onder te doen voor (zelf)benoemde experts. Integendeel!

 

(Hylcovisie) Reddingsboei

De peperdure klimaatplannen van Agenda 2030 zijn een welkome (doch tijdelijke) reddingsboei voor het zinkende bancaire systeem. Burgers en bedrijfsleven worden met subsidies en slimme marketing verleid hun geld in 'groene' beleggingsproducten (w.o. zonnepanelen en windmolens) te investeren. Belastingcenten zijn het onderpand voor (private) banken (en andere financiële instellingen) waarmee overheden hun leningen aflossen. Om die leningen voor de klimaatagenda (en andere mondiale 'crises'bestrijding) mogelijk te maken, creëert de bancaire sector uit het niets ongelimiteerd gigantische hoeveelheden geld. Meer dan ooit gaat het om handel in schuld, om privaat gewin op publieke kosten. 'Groene' overheidssubsidie is feitelijk een verkapte bankensubsidie. NB: een crash van het huidige bancaire systeem (waar doelbewust op aangestuurd wordt) moet de weg vrijmaken voor een cashloze samenleving en gemeenschappelijke digitale munt.