Rokjesdag

 

ROKJESDAG

 

Als postbezorger trek ik al snel mijn korte broek aan. Nu een verse lente met rasse schreden nadert en de bijbehorende hogere temperaturen mij niet langer een eenling maken, ben ik blij voorlopig verlost te zijn van de afgezaagde reactie ‘Heb je ’t niet koud?’. Bovendien kijk ik uit naar Rokjesdag, de door wijlen Martin Bril uitgeroepen eerste dag van het jaar waarop gerokte vrouwen  – als ware het afgesproken werk – nadrukkelijk het straatbeeld bepalen.

 

Er was een tijd dat vrouwelijke postbodes een rokje aan mochten trekken, maar hun mannelijke collega’s geen korte broek. Een van hen had deze onrechtvaardigheid aan de kaak gesteld door in een rokje van zijn vrouw de post rond te brengen. Mede dankzij dit ludieke protest kan ik te allen tijde met blote benen de straat op.

 

Om mij als zangeres Wendy James te kunnen presenteren, had ik in de loop der tijd wat kleding verzameld, waaronder een oranje rokje. Onder het motto ‘Hoe ouder hoe gekker’ had ik mij voor een Halloweenfeestje ooit als de voormalig frontvrouw van Transvision Vamp uitgedost. Eerder dit jaar bleek tijdens modeshows al dat Rokjesdag voor mannen aanstaande is. Bovendien is mijn korte broek binnenkort passé. Ik waarschuw u maar vast.