Fascinatie

 

FASCINATIE

 

Op voorhand wist ik dat ik de baan zou krijgen. Mijn fascinatie voor oranje zou de brievenbus met terugwerkende kracht doen verbleken, zoveel was zeker. Het zal geen bevreemding wekken dat mijn liefde voor deze kleur niets met het Nederlands elftal te maken heeft. De povere resultaten in de voorbije maanden stemmen niet euforisch, hoewel een rechtgeaard fan in tijden dat het tegenzit Oranje juist hartstochtelijk zou moeten steunen. Maar dat terzijde.

 

Hoewel ik Máxima Zorreguieta hoog heb zitten – ik denk dat haar charme de wereldvrede dichterbij kan brengen – heeft ook ons koningshuis er niets mee van doen. Dat de kleur oranje prominent in de huisstijl van mijn huidige werkgever aanwezig is, kwam mij hoegenaamd goed van pas. PostNL kon niet om mij heen, dat zou snel genoeg duidelijk worden.

 

Dat ik voor het sollicitatiegesprek met de teamleider Bezorgen oranje All Star gympen had aangetrokken, gecombineerd met dito gekleurde veters en sokken, was nog tot daar aan toe, maar dat ik mijn fiets in een fluorescerende variant had overgespoten, deed hem zichtbaar met zijn oren klapperen. Een oogverblindend visitekaartje dat PostNL niet kon laten liggen. Waarom ik van oranje houd blijft daarmee een groot mysterie, maar wederzijdse liefde is soms alleszins verklaarbaar.