Laatste Hylcolumn

 

(gepubliceerd in wijkkrant ZHGB, Nieuwegein, april 2022)

 

PUZZEL(S)TUKJE

 

Op een woordzoeker zit vermoedelijk niet iedereen te wachten. Behalve een enkele tip geef ik (onder voorbehoud) nog wel iets cadeau. Een column met een verborgen boodschap. Spelenderwijs is een zin van vijf woorden te ontwaren. Ik zal de eerst ontvangen goede inzending dik belonen. Tegelijk teken ik hier graag nog een recente werkervaring op. Aan de redactie de taak de lezersreactie(s) met mij te delen. Spannend wat dit gaat opleveren. In dat kader begint mijn ‘post it’-voorval minder spectaculair...

 

Soms noodzaakt een pakje tot aanbellen. Dan past ‘t niet door de brievenbus. Even terug was ‘t prijs op mijn eigen Bugelhof. Wat na enig wachten openging was niet de voordeur maar het aangrenzende slaapkamerraam. Als excuus gaf de bewoner aan dat hij een tukje deed. Rustig stelde ik hem op zijn gemak. Elk mens geniet thuis een zekere vrijheid. Pas bij overlast wordt het precair. Als je slaapt doe je niemand kwaad.

 

Na mijn begripvolle reactie verdween de gêne. Dankbaar nam hij het pakje in ontvangst. Even later schoot een gedachte door mijn hoofd. Met hetzelfde gemak waren excuses van mijn kant op zijn plaats geweest. Ik had hem immers wakker gemaakt. Ergens hoop ik dat de oplossing hetzelfde doet.